Eurogalant planira zaposliti još 300 radnika

Bez autora
Jun 30 2011

Gračanička kompanija za prizvodnju kožne galanterije Eurogalant, koja je, prema riječima njenog vlasnika i glavnog menadžera Senahida Smajlovića, najveća te vrste u regionu, čak 99 posto proizvoda izvozi na inozemno tržište. Najveći dio kožne galanterije ode na švicarsko tržište, za kupca s kojim Eurogalant sarađuje punih četrnaest godina. No, broj kupaca se povećava pa gračanička firma ima narudžbe iz Italije, Njemačke i Slovenije. To je razlog što su se odlučili na proširivanje proizvodnih kapaciteta, odnosno na gradnju nove hale, u šta će uložiti vlastita sredstva u iznosu od milion i po maraka. Radove su već započeli, položen je kamen temeljac, a nastavak gradnje zavisit će od procedure dobivanja građevinske dozvole. To neće biti kočnica za razvoj firme, jer su u novoj hali planirali zaposliti skoro tri stotine novih radnika. U protivnom, odgodit će gradnju za narednu godinu. Eurogalant trenutno zapošljava 115 radnika.

Eurogalant planira zaposliti još 300 radnikaGračanička kompanija za prizvodnju kožne galanterije Eurogalant, koja je, prema riječima njenog vlasnika i glavnog menadžera Senahida Smajlovića, najveća te vrste u regionu, čak 99 posto proizvoda izvozi na inozemno tržište.

Najveći dio kožne galanterije ode na švicarsko tržište, za kupca s kojim Eurogalant sarađuje punih četrnaest godina. No, broj kupaca se povećava pa gračanička firma ima narudžbe iz Italije, Njemačke i Slovenije.

- To je razlog što smo se odlučili na proširivanje proizvodnih kapaciteta,  odnosno na gradnju nove hale, u šta ćemo uložiti vlastita sredstva u iznosu od milion i po maraka. Radove smo već započeli, položen je kamen temeljac, a nastavak gradnje zavisit će od procedure dobivanja građevinske dozvole. Nadam se da nam to neće biti kočnica za razvoj naše firme, jer smo u novoj hali planirali zaposliti skoro tri stotine novih radnika. U protivnom, odgodit ćemo gradnju za narednu godinu - kaže Smajlović.

Eurogalant trenutno zapošljava 115 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik